2009-08-11 16:45:01• hírek • Szatmar.ro

Hetedik lett Pándi a vb.-n

A szatmári Pándi Karola már az első meccsén meglepetést okozott, végül hetedik lett.

A hetedik helyen végzett a Szatmárnémeti Unio csapatában versenyző Pándi Karola a hétvégi, budapesti U17-es korosztályos cselgáncs-világbajnokságon.

Az ebben a korosztályban elsőként kiírt tornán az országos és Balkán-bajnok leányzó a 70 kg-osok között 26 induló közül szerezte meg ezt az elismerésre méltó helyezés. Terely Mihály edző elmondta, Pándi már az első meccsén komoly meglepetést okozott, a végző helyezése nagy teljesítménynek számít:

„Én nagyon meg vagyok vele elégedve, mert igen közel ált az éremszerzéshez. Már az első mérkőzésén bravúrosan cselgáncsozott, hiszen megverte az orosz ellenfelét, amely esélyesebb volt nála. Erre kevesen számítottak a szövetség edzői közül is, és utána meg is dícsérték. Utána a brazil lány csak egy jukóval vezetett, már szorított az idő, kockáztatni kellett, és kapott még egy wazarit. Ha itt győz akkor már a négybe kerül. A harmadik meccsén pedig egy jukóval kapott ki a japán versenyzőtől. Karola most egészen másképp állt hozzá a vidalahoz, mint az Európa-bajnokságon, higgadt és nyugodt volt, igaz előtte Ramona Ignával és Czerlau Donával próbáltuk levenni a terhet a válláról. Nemrég láttam egy interjút az úszó világbajnok Hosszú Katinkával, aki azt mondta, világbajnokságon a legjobb nyolc közé kerülni már egy nagyon nagy teljesítmény. Karolának pedig ez sikerült" - értékelt Terely Mihály.

 

Az Unio egy másik dzsúdósa, Sámel Lóránd is egy korosztályos versenyen vett részt Berlinben az U20-asok között, ahol szintén a hetedik helyet szerezte meg. Számára ez egy felkészülési állomás volt, mivel szeptemberben Jerevánban a korosztályos Európa-bajnokság, majd októberben Athénban a világbajnokság vár rá.

A klub cselgáncsozói (U17 és U20-as korosztály) a jövő hét végén Nagyszebenben szerepelnek nemzetközi vesenyen, majd augusztus 30-án Budapesten lesz a Rákosvidék Kupa, melyre az Unio U11-es, U13-as, U15-ös és U17-es dzsúdósai utaznak el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: